Sammaleen poistoaine

Tiilikattojen sammaloituminen on suuri ongelma. Sammaloitunut katto  pidättää sadevettä ja katto alkaa vuotamaan. Samalla seisova vesi mädännyttää kattorakenteita.

Pelkkä sammaleen poisto ei riitä, sillä myös sammaleen juuret pitää saada poistettua. Poisto siis pitää aloittaa sammaleen juurista!

Sammaleen poisto tapahtuu seuraavasti:

Ruiskutetaan sammaleen poistoainetta puhdistettavaan kohteeseen. Ruiskutukseen soveltuu hyvin EKOESKO punamulta ruisku. Pienissä kohteissa voi levityksen suorittaa kastelukannulla. Sammaleen poistoaineen paras ruiskutusaika on syksyllä. Silloin on varmemmin sateita ja sammaleen kasvu on voimakkaimmillaan.

Aineen annetaan vaikutta talven yli ja odotetaan kevättä, jolloin uusi kasvukausi on alkanut (huhti-toukokuussa). Silloin sammal poistetaan tiilikatolta hiekkapesulla, painepesurilla taikka käsin harjaamalla.

Kun sammal on saatu poistetuksi, niin katto kannattaa maalata sammaleen poistoainetta sisältävällä maalilla.

EkoEskon tiilikattomaali sisältää sammaleen poistoainetta. Maalia on saatavissa seuraavia sävyjä: grafiitin harmaa ja punainen. Tilauksesta valmistetaan myös muita värisävyjä. Tällä tavalla kunnostettu tiilikatto lisää sen ikää vuosia.