Luontoystävällinen, perinteinen, aidosti hengittävä ulkomaali puupinnoille.

Punamultamaali on ruisjauhopohjainen maali, jota on kautta aikojen käytetty maassamme mm. karjasuojien ja maatilarakennusten maalina. Koska maali ei haalistu vaan tummuu arvokkaan ulkoasunsa säilyttäen, on myös maamme kirkkoja sekä muita julkisia rakennuksia maalattu punamultamaalilla. Pigmenttinä eli väriaineena käytämme kahta eri punaisen mullan lajia: italianpunaista sekä falunpunaista. Maalimme sisältää myös puun lahonsuoja-aineena toimivaa rautasulfaattia.

Punamultamaalilla voidaan maalata uusien pintojen lisäksi myös aikaisemmin multamaalilla maalattuja pintoja. Tarvittaessa voidaan aikaisemmin maalattu pinta harjata karkealla harjalla, jolloin vanhan multamaalin kuiva kovettunut osa lähtee irti.

Maali levitetään leveällä, melko tuuhealla sudilla paksuna kerroksena puun pinnalle. Tarkoituksena on saada osa maalista imeytymään puun sisään. Suorassa auringonpaisteessa ei pidä maalata, sillä tällöin maali kuivuu liian nopeasti, jolloin puuhun imeytyminen heikkenee.

Myymme maalia tarpeenne mukaisesti kilohinnalla juuri sopivan määrän

Suurten pintojen maalaamiseen vuokraamme kehittämäämme punamultamaaliruiskua. Ruiskumaalattavuus on ominaisuus, joka normaalisti punamultamaalilta puuttuu. Tuotekehityksemme ansiosta pystymme tuottamaan tasalaatuista maalia joka on mahdollista levittää erikoisruiskulla. Kehittämämme maaliruisku on polttomoottorikäyttöinen, joten pintojen maalaus kaukana valtakunnan sähköverkosta onnistuu.

Käyttöohje

Puhdista maalattavat pinnat liasta, pölystä, sammaleesta ym. epäpuhtauksista. Poista irtaantunut maali kaapimalla ja harjaamalla. Käytä tarvittaessa korkeapainepesua tai hiekkapuhallusta. Mikäli rakennus on aiemmin maalattu keittomaalilla, riittää usein kevyt harjaus.

Sekoita maali aina hyvin ennen maalausta sekä tarvittaessa maalauksen aikana. Ohenna tarvittaessa vedellä. Suorita maalaus ”paksulla” silveltimellä, punamulta- tai korkeapaineruiskulla. Sivele ruiskutettua pintaa siveltimellä ja huolehdi ruiskun suodattimien riittävän useasta puhdistuksesta.

Riittoisuus: Uusi puupinta 3-5 neliömetriä yhdellä kilogrammalla maalia.

Maalausolosuhteet: Maalattavan pinnan tulee olla kuiva ja puhdas. Maalauslämpötilan tulee olla vähintään +10 astetta. Ilman suhteellinen kosteus alle 80%.

Kuivuminen: Pölykuiva noin kolmessa tunnissa.

Työvälineiden puhdistus: Puhdista maalausvälineet vedellä, käytä saippuaa tarvittaessa.

Säilytys: Kuivassa ja viileässä, suojeltava jäätymiseltä. Säilytä lasten ulottumattomissa.

Tuoteseloste: Maali on valmistettu keittämällä. Sideaine ruisjauholiisteri ja pellavaöljy (n. 10%). Väriaine punamulta, puunsuoja-aine rautasulfaatti, säilöntäaine formaliini.

LT-ryhmä 0.

Värisävyt: Falunpunainen ja italianpunainen